Search for:

Om de seks prettiger te maken gebruiken sommige mensen graag een glijmiddel. Het is te koop in een drogisterij, warenhuis of online. Deze glijmiddelen zijn meestal op waterbasis en daarmee het meest veilig. Een nadeel is dat zo’n glijmiddel soms snel opdroogt. Daarom gebruiken sommige mensen liever een alternatief, zoals bij voorbeeld siliconen of oliën. Is zonnebloemolie als glijmiddel gebruiken aan te raden? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

Kan ik zonnebloemolie veilig gebruiken?

Je kunt in principe zonnebloemolie als glijmiddel gebruiken. Het is een vrij neutrale stof die in de meeste gevallen geen allergische reactie zal geven. Houd er wel rekening mee dat je met olie, geen condooms of speeltjes kunt gebruiken. Vet, dus ook olie, tast siliconen en latex namelijk aan en dit zal daardoor beschadigd raken. In geval van condoomgebruik kan het condoom scheuren waardoor je niet meer beschermd bent tegen ongewenste zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Maar als er sprake is van een onverwachte vrijpartij en je hebt geen glijmiddel in huis dan is zonnebloemolie op zich een prima alternatief.

nadelen aan zonnebloemolie als glijmiddel

Een nadeel van het gebruik van zonnebloemolie is dat het niet kleurloos is. Het kan dus vlekken veroorzaken in je beddengoed of in je kleding. Na het vrijen is het vrij lastig om jezelf schoon te maken omdat olie zich niet heel gemakkelijk met water en zeep laat verwijderen. Een ander nadeel waar wellicht niet iedereen op bedacht is: Olie kan stimulerend werken voor de ontlasting. Als je darmen niet leeg zijn kan het dus gebeuren dat je halverwege de vrijpartij naar de WC moet voor een grote boodschap. Dit kan ook bij anale seks een probleem zijn, dus houd hier wel rekening mee.

alternatieven voor zonnebloemolie

Zoek je een alternatief voor zonnebloemolie dan kun je natuurlijk een in de winkel verkrijgbaar glijmiddel kopen. Dit is gegarandeerd veilig en kun je dus zonder problemen gebruiken. Bekijk hier de goedkoopste glijmiddelen. Ook hebben wij een test gedaan naar het beste glijmiddel dat in 2019 in Nederland te verkrijgen is. Die test is hier te vinden.

Je kunt kiezen uit een variant op waterbasis of op siliconenbasis. Waterbasis is meestal wat goedkoper maar droogt wel sneller op. Siliconen kost wat meer maar heeft als voordeel dat het langer werkt en zachter aanvoelt.

Auteur

Hi, mijn naam is Nicolette! Ik ben toy tester en hou van een beetje pittigheid in de slaapkamer. Mijn doel met Veilig Genieten is om jouw seksleven ook lekker pittig te maken... maar we houden het veilig ;)