Search for:

Met bondage tape kun je het seksspel een verrassende wending geven. Iemands handen en/of benen aan elkaar tapen, de mond dichtplakken of iemand op een andere manier afplakken met tape, je kunt er veel kanten mee op. Bondage tape wordt gebruikt bij BDSM. Wil jij meer weten over welke tape geschikt is voor beginners en hoe je het gebruikt? Ben je benieuwd naar variaties op tape en zie je graag de top aankopen voor 2021? In dit artikel lees je het allemaal!

Beste bondage tape

Voordat we het artikel induiken, een snelle aanbeveling van de 3 best geteste bondage tapes:

Beste zwarte bondage tape

 • Fijn in gebruik

 • Je kunt er alle kanten mee op

 •  Goedkoop

Beste transparante bondage tape

 • Tape valt niet op

 • Goed om vast te binden

 • Makkelijk in gebruik

Beste gekleurde bondage tape

 • Fijn in gebruik

 • In diverse kleuren

 • Makkelijk in gebruik

Beste bondageschaar

 • Beschadigd de huid niet

 • Makkelijk te gebruiken

 • Knipt door meeste materialen

Wat is belangrijk bij bondage tape kopen?

Als je wilt experimenteren met bondage tape dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Hoe werkt het en hoe gebruik je het? Wat zijn de verschillende mogelijkheden? Qua kleur en materiaal zijn er verschillende opties.

De voordelen van bondage tape:

 • Plakt (bij de meeste tapes) niet op de huid, dus je trekt geen haartjes en huid mee als je het verwijdert;
 • Blijft ook niet per ongeluk in je haar kleven of vastzitten aan je kleren, maar plakt wel goed aan elkaar en blijft goed zitten;
 •  Laat geen plakresten achter;
 • Schuurt niet
 • Je kunt er veel mee variëren, bijvoorbeeld voor gebruik op mond, als handboeien, als versiering of om andere delen van het lichaam aan elkaar te tapen.

Materiaal

Je kunt verschillende materialen gebruiken als het gaat om bondage. Het voordeel van tape tegenover andere manieren van vastketenen is dat je bondage tape op alle plekken kunt plaatsen waar je maar wilt. Op de mond, over de borsten, als handboeien voor handen en voeten, you name it!

Bondage tape die speciaal is ontworpen voor een seksueel spel is vaak gemaakt van vinyl. Je hebt ook pvc-varianten. De plakzijde van de tape is zo ontworpen dat deze niet op de huid of in het haar plakt, maar wel op elkaar zodat het goed blijft zitten. Hierdoor kun je het ook weer goed van de huid verwijderen. Het is wel zo fijn dat je er bij het gebruik van bondage tape geen epileerbehandeling bij krijgt, toch?! Mocht je juist wel op zoek zijn naar tape die goed en hard plakt, dan kun je beter naar de bouwmarkt gaan, bijvoorbeeld voor duct tape.

Looks

Bondage tape ziet er in principe steeds hetzelfde uit. Het wordt geleverd op een rol en is meestal tussen de 15 en 20 meter lang, zodat je het vaker kan gebruiken. De breedte kan variëren, maar een vaak voorkomende breedte is 5 centimeter.

Het grootste verschil in soorten bondage tape is de kleur. Zwart, rood, roze, blauw of zelfs transparant, keuze genoeg! Verder zit de look hem vooral in je eigen invulling: op welke delen van het lichaam vind jij het geil om bondage tape te gebruiken?

Prijs

Bondage tape is erg voordelig en een rol heb je al voor minder dan €10 in huis. Daarnaast zijn er sets met bondage tape te koop. Het voordeel is dus dat bondage tape goedkoop is, maar het nadeel is wel dat het niet herbruikbaar is. Is je rol op, dan schaf je dus een nieuwe aan.

Hoe gebruik je bondage tape?

Bondage tape is simpel te gebruiken en je doet ermee wat je wilt. Hoe maak je de bondage tape los van de rol? Daarvoor zijn er speciale bondagescharen op de markt. Het zijn speciale veiligheidsscharen met afgeronde punten waardoor ze tijdens het spel niet per ongeluk in de huid steken. Ze zijn een onmisbare tool bij de bondage game.

Bedenk waar je de bondage tape wilt plakken en knip een baan af. Plakken maar. We geven je alvast wat variaties om het te gebruiken:

 • Mond afplakken
 • Handboeien van maken
 • Iemands enkels aan elkaar maken
 • Armen aan het lichaam plakken, of polsen aan enkels
 • Als versiersel, bijvoorbeeld als rokje of over de borsten

Hoe verwijder je bondage tape?

Bondage tape kun je na het seksuele spel rustig verwijderen. Je kunt het er gewoon aftrekken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je haren en huid meetrekt. Heb je een hele constructie aangelegd en de bondage tape als handboeien gebruikt? Dan kun je met de schaar de bondage tape rustig los laten knippen.

3x de beste bondage tape voor beginners

Gebruik bondage tape met iemand die je vertrouwt en met wie je een nieuw slaapkameravontuur wilt aangaan. We zetten alvast 3x de beste bondage tape voor beginners voor je op een rijtje. Ook voor gevorderden is deze bondage tape overigens prima te gebruiken. Wil je experimenteren met andere manieren van vastbinden? Dan geven we je later in dit artikel nog een aantal speelse en uitdagende varianten op bondage tape.

EasyToys Fetish Collection Bondage Tape

Beste zwarte bondage tape

EasyToys Fetish Collection Bondage Tape

Deze bondage tape van de EasyToys Fetish Collection is qua tape je allerbeste keuze. De tape is gemaakt van vinyl en schuurt en kleeft niet. Bovendien is de tape gemakkelijk te verwijderen zonder haren mee te trekken. De rol heeft een lengte van 20 meter en de breedte van de tape is 5 centimeter.

Volgens gebruikers is dit een van de beste tapes op de markt, omdat je er eindeloos mee varieert en het materiaal heel fijn voelt. Het plakt niet op de huid en in het haar, maar plakt wel goed aan de tape zelf, waardoor je het overal omheen kunt wikkelen, aldus gebruikers. Heb je geen bondageschaar in huis? Dan kun je de tape volgens hen ook afscheuren van de rol.

Voordeel: zwarte tape die fijn in gebruik is en waar je alle kanten mee op kunt.

Nadeel: zijn er eigenlijk geen, gebruikers spreken alleen maar positief.

Frisky Transparant Tape

Beste transparante bondage tape

Frisky Transparant Tape

Deze bondage tape van het merk Frisky is opvallend dankzij de transparante kleur. Waarom zou je voor transparante tape kiezen? Als je niet per se de uitstraling van bondage tape aantrekkelijk vindt, maar wel iemand op een subtiele manier vast wil binden, dan pak je iemand met deze tape zover in als je wilt.

De rol heeft een lengte van 18 meter en een breedte van 5 centimeter. Het materiaal is PVC en dat betekent dat het een zachte, maar oersterke tape is. Deze tape blijft wel kleven op het lichaam, maar niet in de haren.

Voordeel: ideaal voor iedereen die niet wil dat de tape te erg opvalt, maar wel iemand goed wil vastbinden.

Nadeel: deze tape kleeft wel aan de huid, dus je moet heel voorzichtig de tape lostrekken.

EasyToys Fetish Collection Tape Pink or Red

Beste gekleurde bondage tape

EasyToys Fetish Collection Tape Pink or Red

Houd je wel van wat opfleuring in de slaapkamer? Kies dan voor de gekleurde bondage tape uit de EasyToys Fetish Collection. Deze is verkrijgbaar in de kleuren baby roze, felroze en rood. Net als de hierboven genoemde zwarte variant uit deze collectie, plakt en schuurt de tape niet op de huid en in de haren en is daarnaast gemakkelijk te verwijderen. De tape is gemaakt van vinyl, is 20 meter lang en 5 centimeter breed.

Gebruikers die ervaring hebben met deze tape zijn meer dan tevreden en geven aan een nieuwe rol te bestellen als de tape op is. Onze tip: koop meerdere kleuren voor de afwisseling!

Voordeel: fijn in gebruik en in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Nadeel: ook hier eigenlijk weer geen nadelen, behalve als je niet van gekleurde tape houdt.

Ouch! Bondage Safety Scissor

Beste bondageschaar

Ouch! Bondage Safety Scissor

Nu we de beste bondage tapes aan je hebben voorgelegd, delen we ook nog graag de beste aankoop in bondageschaar met je. We raden je zeker aan om er een bij te kopen als je er nog geen hebt, want zo knip je op een veilige manier de tape door. En dat niet alleen, maar je bent er ook heel wat sneller mee dan wanneer je met de hand aan het peuteren gaat. Dat is ook wel handig voor als er ineens onverwachts bezoek op de stoep staat natuurlijk!

We raden de Ouch! Safety Scissor aan. Deze is zo ontworpen dat die makkelijk en veilig in gebruik is. Dankzij de afgeronde hoeken kun je hem goed gebruiken na een opwindend spel. De schaar zal de huid niet beschadigen en gaat lang mee dankzij het ABS-materiaal (roestvrijstaal). Je kunt deze schaar niet alleen gebruiken voor bondage tape, maar ook voor andere materialen als touw, folie en zelfs veel soorten leer.

Experimenteren met bondage: alternatieven voor bondage tape

Wil je graag experimenteren met BDSM en bondage in speciaal? En ben je benieuwd naar varianten op bondage tape? Dan sommen we hier nog een aantal alternatieven met voor- en nadelen voor je op.

Bondage touw

Een variant op bondage tape is bondage touw. Touwen komen in verschillende kleuren, lengtes en diktes en zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Lange touwen zijn ook geschikt voor Shibari. Dit is het met touw aanbrengen van symmetrische patronen op het lichaam.

Naast de losse touwen, zijn er ook touwen die al in handboeivorm zijn gemaakt en die verstelbaar zijn. Daarnaast zijn er haken en clips verkrijgbaar waarmee je de touwen zelf op bepaalde plekken aan elkaar kunt maken. Tijd om te experimenteren met knopen!

Voordeel: je kunt er knopen in leggen en daardoor zelf bepalen hoe en waar je iemand vastbindt. Veel touwen kunnen uitgewassen worden en zijn geschikt voor hergebruik.

Nadeel: kan soms wat schuren. Heb je knopen gelegd en wil je het touw hergebruiken? Dan moet je daarna wel alle knopen er weer uithalen.

Bekijk hier populaire bondage touwen.

Bondage harnas

Liever zelf niet aan de slag met het plakken van tape, maar wel aan BDSM doen? Snuffel dan eens tussen de collectie bondage harnassen. Hier zie je harnassen in allerlei varianten, maar wat de meeste harnassen gemeen hebben is dat ze worden vastgezet met riempjes of klittenband. Een aantal voorbeelden:

 • Halsband met daaraan kettingen met tepelklemmen Halsband met daaraan kettingen met tepelklemmen
 • Complete body bondage voor nek, polsen en enkels
 • Sierharnassen, bijvoorbeeld voor rond de heupen en borsten
 • Strapons met cockring en/of buttplug
 • Dwangbuizen van kunstleer
 • Korsetten met daaraan vastzittende arm- en handboeien

Voordeel: bondage harnassen komen in veel uitvoeringen, zodat er eigenlijk altijd wel iets voor je bij zit. Dankzij de gespriemen of klittenband zijn ze vaak ook gemakkelijk te verwijderen.

Nadelen: je moet iemand volledig vertrouwen, want het is bij veel harnassen lastig om ze zelf weer uit te doen. Verder zijn er niet echt nadelen, dat verschilt per harnas.

bondage harnassen

Bondage boeien en spreidstangen

Als je graag de focus legt op het vastbinden van de armen en/of benen dan zijn handboeien of een spreidstang een goede keuze.

Handboeien: komen in verschillende uitvoeringen, zoals leren boeien, pluche boeien en metalen boeien. Je kunt ze perfect inzetten tijdens een SM-spel waarbij de een domineert en de ander onderdanig is. Als je het liefst handboeien hebt die zo vriendelijk mogelijk zijn voor de pols, dan zijn pluche boeien of satijnen boeien je beste keuze.

Bekijk bondage boeien

Spreidstangen: met een spreidstang kun je iemands handen en/of benen vastketenen. Het verschil met handboeien is dat je met een spreidstang je handen en benen op geen enkele manier bij elkaar kan krijgen. Ze komen in verschillende lengtes, meestal variërend tussen 25 en 60 centimeter. Sommige spreidstangen hebben boeien die eraan vastzitten, maar er zijn ook exemplaren waaraan je zelf handboeien kan vastmaken.

Bekijk spreidstangen

Voordeel: er is veel keuze op de markt om te variëren tussen verschillende handboeien en spreidstangen, waardoor er voor ieder type die bondage wil proberen wel iets bij zit.

Nadeel: deze toys kun je alleen op polsen en/of voeten gebruiken.

Duct tape

Ben je erg kinky ingesteld en is bondage tape te soft voor jou? Experimenteer dan met duct tape. Pas op, want het inpakken is natuurlijk makkelijker dan het uitpakken. Pijn is bij het eraf halen vrijwel gegarandeerd. Lijkt je dit wel wat, ga dan naar de plaatselijke bouwmarkt voor een duct tape rol.

Voordeel: sommigen worden heel geil bij de gedachte aan de kleverige tape en willen dit avontuur graag aangaan. Het plakt erg goed.

Nadeel: erg plakkerig en bij het eraf halen moet je oppassen voor het meetrekken van huid en haren. Als je geil bent denk je minder na over dat je het daarna nog van je huid moet afhalen, maar na de daad moet je alsnog aan dit ‘klusje’ beginnen, wat best pijnlijk kan zijn.

Conclusie

Nu je meer weet over bondage tape en alternatieve manieren om iemand vast te binden, is het tijd voor het echte werk. Bestel je favorieten en ga aan het experimenten. Wil je je collectie bondage toys aanvullen met andere uitdagende BDSM-speeltjes? Bekijk dan hier nog veel meer BDSM toys en ga op avontuur. Genieten maar!

Auteur

Hi, mijn naam is Nicolette! Ik ben toy tester en hou van een beetje pittigheid in de slaapkamer. Mijn doel met Veilig Genieten is om jouw seksleven ook lekker pittig te maken... maar we houden het veilig ;)