Search for:

Sommige mensen willen om bepaalde redenen geen glijmiddel dat in een winkel te koop is gebruiken. Zij gaan dan zoeken naar alternatieven, zoals bij voorbeeld bodylotion. Lotions zijn bedoeld om de huid zacht te maken en te hydrateren (van vocht te voorzien). In principe kan het geen kwaad om bodylotion als glijmiddel te gebruiken, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je dit als bodylotion als glijmiddel wilt gebruiken.

Nadelen bodylotion als glijmiddel

Een belangrijk nadeel van bodylotion als glijmiddel is dat het meestal vetten of oliën bevat die condooms en seksspeeltjes kunnen aantasten. Als je bij het vrijen een condoom gebruikt is het daarom af te raden om bodylotion als glijmiddel te gebruiken. Als het condoom wordt aangetast en daardoor scheurt of zelf gedeeltelijk oplost, dan ben je niet beschermd tegen soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen). Als er geen andere voorbehoedmiddelen worden gebruikt bestaat daarnaast natuurlijk het risico op een ongewenste zwangerschap. Verder kan het bepaalde seksspeeltjes aantasten omdat siliconen niet tegen olie en vet kunnen. Tot slot moet je er rekening mee houden dat bodymilk vlekken kan geven in kleding en beddengoed.

Bodylotion is niet aan te raden bij orale seks

Veel stellen genieten erg van orale seks. Het is voor sommigen de ultieme manier van genieten of de ander laten genieten. Houd er rekening mee dat lotions als glijmiddel geen goed idee zijn bij orale seks. Het heeft namelijk altijd wel iets van een geurtje en daardoor ook een smaakje. Het is voor je partner waarschijnlijk niet echt prettig om je oraal te bevredigen als je bodymilk op je geslachtsdelen hebt gedaan. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het niet aan te raden is dat er bodylotion in je urinebuis komt of in de baarmoedermond. Dit kan vervelende irritaties en ontstekingen veroorzaken.

Kan ik dan beter geen bodylotion gebruiken?

Je kunt bodylotion natuurlijk wel gebruiken bij een heerlijke massage als voorspel voor de seks. Je kunt het zonder problemen op het lichaam van je partner doen en hem of haar er heerlijk mee insmeren. Dit kan zeer stimulerend werken voor een heerlijke vrijpartij. Maar voor het vochtig maken van de vagina, de anus of de penis kun je misschien toch beter een glijmiddel uit de winkel gebruiken. Er zijn verschillende soorten te koop, je kunt ze ook via het internet bestellen als je het vervelend vindt om glijmiddel in een ”gewone” winkel te kopen.

Auteur

Hi, mijn naam is Nicolette! Ik ben toy tester en hou van een beetje pittigheid in de slaapkamer. Mijn doel met Veilig Genieten is om jouw seksleven ook lekker pittig te maken... maar we houden het veilig ;)