Search for:

Er zijn twee redenen om verdovend glijmiddel te gebruiken, 1) om anale seks fijner te laten zijn of 2) om je orgasme uit te stellen.

Wat het beste glijmiddel met verdoving is, hangt af van de reden waarvoor je het wil gebruiken. Niet alle verdoving is hetzelfde, dus raden voor beide gevallen een ander glijmiddel aan, dat als beste getest is.

Beste verdovend glijmiddel

Beste voor anale seks

 • Best gewaardeerde glijmiddel voor anaal

 • Gaat lang mee

 • Bevat jojoba om de sluitspier te ontspannen

Extra sterke verdoving voor anaal

 • Extra sterk verdovend

 • Sluitspier trekt niet meer samen

 • Ruikt lekker

Beste voor uitstellen van erectie

 • Voor plaatselijke verdoving eikel

 • Zeer sterk verdovend

 • Alleen op recept

Met verdoving wordt bedoeld dat je gevoel verminderd wordt, op de plaatsen waar je het verdovende glijmiddel gebruikt. Verdovend glijmiddel verdoofd niet 100%, dus je wordt niet helemaal gevoelloos wordt. Zo blijf je altijd je een beetje gevoel behouden, maar pijn of een onprettig gevoel wordt verdoofd en daar voel je niets meer van.

Beste verdovend glijmiddel voor anaal

Pjur Analyse Me! is het best verkochte anaal glijmiddel. Naast het feit dat het super fijn glijdt, bevat deze variant jojoba extract. Dat geeft een ontspannend en licht verdovende werking.

Vaak vinden mensen een lichte verdoving fijner dan een sterke verdoving. De pijn wordt weggenomen, maar je voelt nog wel de fijne penetratie. Extra comfortabel en nog aangenamer dus. Als je een middel neemt met te sterke verdoving kan het zijn dat je minder van het fijne gevoel voelt.

Let op, deze flacon van Pjur is op siliconenbasis. Perfect voor seks en voor plastic, glazen en metalen speeltjes. Maar wil je dit glijmiddel in combinatie met siliconen speeltjes gebruiken, kies dan Pjur Analyse Me! versie op waterbasis. Dan blijven je speeltjes mooi en onaangetast.

Voordelen:

 • Best gewaardeerde glijmiddel voor anaal
 • Gaat lang mee
 • Bevat jojoba om de sluitspier te ontspannen
 • Condoom vriendelijk 

Nadelen:

 • Duurder dan meeste andere glijmiddelen
 • Niet gebruiken icm siliconen seks toys

Wil je iets sterkers voor anale verdoving?

Extra sterke verdoving voor anaal

Pjur Analyse Me! is met name ontspannend en is licht verdovend. Ben je op zoek naar iets sterkers? Dan raden we deze anaal verdovende creme aan. Door het sterke verdovende effect van deze creme zal je sluitspier niet meer samentrekken, totdat de creme weer is uitgewerkt.

Voordelen:

 • Extra sterk verdovend
 • Sluitspier trekt niet meer samen

Nadelen:

 • Dure tube
 • Niet in aanraking laten komen met je mond, dan verdoofd je tong

Verdovend glijmiddel om je orgasme uit te stellen

Normaal glijmiddel stelt het orgasme enigszins uit, maar niet dusdanig dat het genoeg is voor mannen die speciaal op zoek zijn naar een middel om hun ejaculatie uit te stellen.

Beste voor uitstellen van erectie

Glijmiddel om het orgasme uit te stellen bestaat helaas niet. Een van de makkelijkste en meest gebruikte oplossingen is ELMA. Emla is een tubetje verdovende crème. Het middel wordt verkocht als oplossing tegen premature ejaculatie, omdat de zenuwuiteinden in de eikel er tijdelijk mee worden verdoofd.

Officieel is EMLA ontwikkeld voor plaatselijke verdoving op de huid bij kleine medische ingrepen. Omdat er razendsnel een grote vraag ontstond naar dit middel om de ejaculatie uit te stellen, heeft de farmaceutische fabrikant het middel verkoopbaar gemaakt in een ander jasje.

Het middel is bedoeld voor sporadisch gebruik en lange termijn tests zijn nooit uitgevoerd, waardoor het moeilijk is de lange termijn effecten te voorspellen.

Medicatie

Alles wijst er op dat EMLA niet de eenvoudige simpele oplossing is tegen de vroegtijdige zaadlozing die de verpakking soms doet denken.
Het middel mag officieel alleen op recept worden verstrekt. Het is tevens prijzig en er moeten vaak meerdere tientallen euro’s worden betaald voor een tubetje wat slechts enkele malen gebruikt kan worden.

EMLA heeft verschillende bijwerkingen en wordt niet voor iedereen aangeraden. Praat met je huisarts over EMLA, voordat je het gaat gebruiken. Je huisarts kan het middel aanraden of juist afraden, afhankelijk van de bijwerkingen, medische toestand en je gezondheid.

Je huisarts is tevens degene die het medicijn mag verstrekken op recept.

Wist je dat…

Opzoek naar een manier om je orgasme uit te stellen? De beste oplossing is glijmiddel. Mannen die extra glijdend middel bij hun condoom gebruiken, hebben langer seks, wijst een onderzoek uit dat gepubliceerd is in The Journal of Sexual Medicine. Onderzoekers hebben data van meer dan 2.000 mannen geanalyseerd die mee deden aan een onderzoek waarbij seksueel gedrag in relatie met condooms onderzocht is. Elke keer als een deelnemer van het onderzoek seks had, hield hij een online dagboek bij, waarin de deelnemer specifieke informatie noteerde, zoals de duur, intensiteit, gebruik van condoom, etc.

Na het analyseren van de resultaten van de 8.876 deelnemers, ontdekten zij niet alleen dat meer dan de helft van de mannen glijmiddel gebruikt, maar ook dat het gebruik van glijmiddel de duur van de seks significant verbeterde. Benieuwd naar de beste glijmiddelen? Bekijk ze hier.

Auteur

Hi, mijn naam is Nicolette! Ik ben toy tester en hou van een beetje pittigheid in de slaapkamer. Mijn doel met Veilig Genieten is om jouw seksleven ook lekker pittig te maken... maar we houden het veilig ;)