Search for:

Veel stellen gebruiken hulpmiddelen tijdens het vrijen. Dit kunnen speeltjes zijn, maar ook massageolie kan onderdeel uitmaken van het liefdesspel. Als tijdens het vrijen één of beide partners niet voldoende vochtig worden, kan dit een belemmering zijn voor een fijne vrijpartij. Tijdens het inbrengen van de penis kan pijn optreden wegens onvoldoende vochtigheid, Dit is niet prettig en zorgt voor verkramping, met als gevolg nog meer pijn. Sommige mensen gebruiken tijdens het vrijen babyolie als glijmiddel.

Is babyolie een veilig glijmiddel?

Babyolie is in principe veilig om te gebruiken. Het wordt immers ook gebruikt om babybilletjes mee in te wrijven en dit veroorzaakt over het algemeen geen infecties. De zachte olie is ontwikkeld voor tere babyhuidjes en daarom meestal pH-neutraal. Je zult dus als je babyolie als glijmiddel gebruikt niet snel klachten krijgen zoals een allergische reactie van de huid. Wat wel een probleem kan zijn is dat er vaak een parfum is toegevoegd. Hierdoor ruikt en smaakt de olie niet neutraal. Dit kan een nadeel zijn bij orale seks, je partner zal het misschien minder prettig vinden om je oraal te bevredigen wanneer hij of zij daardoor babyolie binnenkrijgt.

Babyolie in combinatie met speeltjes

Babyolie wordt vaak gebruikt in combinatie met seksspeeltjes. Wanneer je een vibrator in de vagina wilt inbrengen kan dit soms pijnlijk zijn omdat de vibrator wat stroef is. Ook als je voldoende vochtig bent kan het gebeuren dat de vibrator niet goed in de geslachtsopening glijdt. Dit kan erg pijnlijk zijn, verkramping veroorzaken met als gevolg nog meer pijn en dan is het meestal snel gedaan met de seksuele opwinding. Je kunt een beetje babyolie op de vibrator aanbrengen zodat je die gemakkelijker kunt inbrengen. Dit geldt uiteraard ook bij het gebruik van speeltjes voor anale bevrediging.  De olie zal de meeste speeltjes niet aantasten, maar het is altijd verstandig om na het vrijen speeltjes die je intiem hebt gebruikt goed schoon te maken.

Wees alert op een allergische reactie

Gebruik je babyolie als glijmiddel, wees dan alert op een eventuele allergische reactie. Ervaar je na het gebruik jeuk of pijn in de erogene zone dan kun je eventueel nog een ander merk babyolie gebruiken, in supermarkten en drogisterijen zijn verschillende soorten te koop. Als je op meerdere soorten merken niet goed reageert, kun je het beter niet meer gebruiken. Dan kun je beter een ander soort glijmiddel gebruiken waar de huid niet allergisch op reageert.

Alternatieven

Het is natuurlijk beter om echt glijmiddel uit de winkel te gebruiken. Tegenwoordig heb je al glijmiddel vanaf € 1,-. Als je online bestelt is het bij veel webwinkels al de volgende dag in huis.

Bekijk hier de goedkoopste glijmiddelen. Ook hebben wij een test gedaan naar het beste glijmiddel dat in 2019 in Nederland te verkrijgen is. Die test is hier te vinden.

Auteur

Hi, mijn naam is Nicolette! Ik ben toy tester en hou van een beetje pittigheid in de slaapkamer. Mijn doel met Veilig Genieten is om jouw seksleven ook lekker pittig te maken... maar we houden het veilig ;)