Search for:

Oké boys (en girls die geïnteresseerd zijn in anale seks), voor anale seks is er wat voorbereiding nodig. Je partner of hookup kan niet simpelweg erin en eruit. Want… poep!

Anale seks is overweldigend voor veel beginners. Je kunt angst hebben voor pijn, hygiene, en dan is er nog het hele psychologisch aspect. Maar je bent gelukkig hier terecht gekomen. En laat me je vertellen, het is echt niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Of je gewoon nieuwsgierig bent, of wil voorbereiden voor je eerste keer anaal.. ik ben hier om je te helpen, informeren en inspireren hoe je voorbereid voor de beste anale seks van je leven.

In dit artikel:

  1. Wat is anaal douchen?
  2. Hoe gebruik je een anaal douche?
  3. wat is een anaal douche opzetstuk? Wat is beter?
  4. Anaal douche tips
  5. Beste anaal douche voor je eerste keer

Wat is anaal douchen / spoelen?

Anaal douchen (of anaal spoelen) is het schoonmaken van de rectum en binnenkant van de anus, meestal gedaan met lauw water via een enema of een opzetstuk voor je douche. Anaal douchen wordt meestal gedaan om de rectum en anus klaar en schoon te maken voor anale seks.

Je kunt op 2 verschillende manieren anaal douchen:

  1. Met een anaal douche / handpompje. Die hebben de vorm van een grote gloeilamp. Ook wel een enema genoemd. Dit is de meest gebruikte manier om anaal te spoelen.
  2. Met een speciaal opzetstuk voor je douche. Draai je huidige douchekop eraf, en je zet dit speciale opzetstuk op de doucheslang.

Voor je eerste keer gay seks (en nieuwschierige dames) raad ik een anaal douche aan. Die zijn het makkelijkst te gebruiken, je kunt nooit teveel water in je anus inbrengen en ze zijn goedkoper dan speciale opzetstukken. Later in het artikel meer daarover.

Hoe gebruik je een anaal douche?

Ik ga het je stap voor stap uitleggen, maar kijk je liever een video dan heeft Davey een super goede uitleg over de ins en outs anaal douchen (4 minuten) en hij laat zien hoe het praktisch werkt.

1. Vul je anaal douche

Haal of draai het tuutje van de anaaldouche af, en vul de anaal douche tot de top met lauw warm water. Gebruik geen zeep, spoel alleen met water.

Net zoals bij een normale douche: het water moet niet te warm en niet te koud zijn. Dat geldt al helemaal voor een anaal douche, omdat je anus en rectum super gevoelig zijn.

Draai het tuutje er weer op zodra de douche gevuld is. Houd hem rechtop, zodat er geen water lekt.

2. Ontspan en relax

First things first. De anaaldouche moet een stukje naar binnen in je anus, de kringspier. Die spier is van nature gesloten, om je handeltje binnen te houden. Daar kun je dus niet zomaar iets insteken, want dat kan pijn doen.

Ontspan je kringspier door met een vinger waar je wat glijmiddel op hebt, je anus te masseren of vingeren. 2 minuten is meestal voldoende om de spier te laten ontspannen.

3. Knijp de lucht eruit

Laat eerst de lucht uit de anaal douche voordat je hem inbrengt. Dat doe je door er heel zachtjes in te knijpen, totdat er wat water uitkomt. Zo haal je de lucht uit het tuutje van de douche.

4. Het tuutje inbrengen

Breng de anaal douche voorzichtig in. 2,5 tot 5 centimeter is voldoende. Ga niet te ver en stop als het oncomfortabel wordt.

5. Knijp ‘m voorzichtig leeg

Je wil het water niet tegen de randen omhoog spuiten, want je anus is een gevoelige plek. Knijp je anaal douche voorzichtig leeg, zodat het water langzaam in je rectum loopt. Om je een richtlijn te geven, knijp je hem in ongeveer 10 seconden leeg.

Eén keer vullen is genoeg om het onderste deel van je rectum onder water te zetten. Dat is genoeg, want een penis komt niet verder dan dat.

Hoe meer water je inbrengt, hoe langer het duurt en moeilijker het is om het er ook weer uit te krijgen, want je rectum gaat op een gegeven moment over in je dikke darm, en daar gaat het water niet makkelijk uit. Gewoon één douche leegknijpen en dat is dus voldoende.

rectum

Om je een beeld te geven: alleen je rectum (in het zwarte vierkantje op de foto) wil je vullen met water.

6. Houd het binnen

Knijp je billen samen om het water binnen te houden. Houd het water binnen gedurende 30 seconden tot 2 minuten. Loop een beetje of beweeg op en neer, schud van links naar rechts en beweeg. Zo kan het water in je anus alle hoekjes en gaten goed bereiken.

Zorg er wel voor dat het water in het onderste (rode) deel van de rectum blijft. Ga dus niet springen, liggen of super actief bewegen, anders loopt het water verder in de rectum.

7. En poep het eruit

Nu het water er in is, moet het er ook weer uit.

Ga op het toilet zitten en poep het uit! Net zoals je normaal poept, maar dan met water 🙂 Je kunt zachtjes druk zetten zodat al het water eruit komt. Ga niet persen.

De eerste keren zal je grotere stukjes ontlasting meekrijgen, en dat is precies de bedoeling! Het voorwerk is misschien niet echt schoon, maar zo verzeker je jezelf dat alles wel schoon is met de seks.

8. En opnieuw

Spoel opnieuw en opnieuw en opnieuw totdat er schoon water uit je anus komt zonder vieze geur. Hoe vaak je precies moet spoelen hangt af van je stoelgang en wat je gegeten hebt. Meestal spoel je 5-7 keer voordat alles brandschoon is daar achter.

9. Maak je anus schoon

Klaar met spoelen? Maak dan ook even de buitenkant van je anus schoon met zeep (of douchegel) en water.

Droog af met een handdoek. Gebruik geen toiletpapier, want dat kan kleine stuk papiervezels achterlaten, niet echt lekker bij het rimmen.

Wat is een douche opzetstuk? En wat is beter?

anaal douche

Of je een handpompje of een douche opzetstuk wil gebruiken, komt met name neer op persoonlijke voorkeur.

Met een opzetstuk voor de douche koppel je de anaal douche direct aan de waterbron. Je draait je normale douchekop van de douche af, en zet deze speciale anaalkop erop. Verder gaat het spoelproces vrijwel gelijk als met een handpompje.

Als je een opzetstuk voor de douche gebruikt, let dan goed op dat je de straal niet te hard zet. Ze hebben meestal harde sproeiers en kunnen makkelijker scheuren veroorzaken als je niet voorzichtig bent.

Anaal douche met handpompje of douche opzetstuk?

Kijk om te beginnen of je jouw douchekop er makkelijk af kunt schroeven. Gaat dat niet of heel stroef, dan wordt een opzetstuk al een lastig verhaal.

Voor beginners raad ik aan om een handpompje te gebruiken, dat is veiliger als je niet veel ervaring hebt met anaal spoelen. Een handpompje vul je, en meer water kan er niet in. Daardoor weet je zeker dat je niet te veel water in je rectum laat.

Nadat je een paar keer anaal gespoeld hebt weet je ongeveer hoe het voelt om water in je anus te hebben, en wanneer je voelt dat je er genoeg water in hebt. In dat geval zou je een opzetstuk kunnen gebruiken, maar het één is niet beter dan het ander.

Een anaal douche in de versie van een handpompje is vaak een stuk goedkoper dan een douche opzetstuk. Handpompjes krijg je voor €10, terwijl opzetstukken meestal bij €25 beginnen.

Wat je ook kiest, weet dat beide een goede keuze zijn voor anaal spoelen. De keuze is aan jou, maar als je beginner bent raad ik je echt een handpompje aan.

Lees hier mijn tips voor goede handpompjes.

Anaal douche tips

Douchen is een must als je zeker wil zijn dat alles netjes schoon blijft tijdens de seks. Maar anaal spoelen is niet het enige dat je kunt doen voor een goede voorbereiding op anale seks.

Eet vezelrijke voeding

Vezels stimuleren je stoelgang en houden je dikke darm gezond. Dat maakt je poep schoner en zachter op de weg naar buiten. Ook kunnen alle restanten in je rectum beter losweken tijdens een anaal douche, als je een vezelrijk dieet hebt.

Vezels vind je in volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Maar ook in groente, fruit, noten, havermout en peulvruchten zijn rijk aan vezels.

Plan je anale douche

Helaas kunnen we als gay’s niet onverwacht anaal neuken, ten minste niet als we zeker willen weten dat alles schoon is. Plan je momenten! Heb je een date en ga je daarna misschien met elkaar naar huis, ga je naar een gay bar of verwacht je op welke manier dan ook misschien seks te gaan hebben? Douche van te voren om zeker te weten dat je schoon bent.

Een anaal douche houd je rectum voor ongeveer 2,5 uur schoon.

Je stoelgang gaat gewoon door, dus als je te ver voor de seks doucht, heeft het alsnog geen zin.

Duurt het langer dan 2,5 uur tussen je anaal douche en seks? Dan kun je alsnog grotendeels voorkomen dat het een rommel wordt: let op wat je in die periode eet. Wil je echt schoon zijn, eet dan het liefst niets of zo min mogelijk. Eet gezond en vermijd vet voedsel.

Overdouchen, bestaat dat?

Als je al meer over anaal douchen hebt gelezen, ben je misschien bang gemaakt dat anaal douchen voor problemen in je rectum of dikke darm kan veroorzaken, zoals irritatie, constipatie en “douche afhankelijkheid”.

Het klopt dat anaal spoelen – naast poepresten – ook goede bacteriën weghaalt die nodig zijn voor een gezonde werking van je darmen.

Er wordt aangeraden om niet vaker dan 1x per dag te spoelen, en niet vaker dan 3 keer per week te spoelen.

Beste anaal douche voor beginners

Ik heb twee aanbevelingen voor je: een premium optie en een budget optie.

Premium anaal douche: Siliconen Intieme Douche

De beste premium anaandouche voor beginners.

In plaats PVC – waarvan de meeste anale douches gemaakt zijn – is deze anaal douche volledig van zachte siliconen. Dat voelt veel beter aan op bij gevoelige huid zoals je anus.

Door de zachtere siliconen en de buigzaamheid is deze douche makkelijk in te brengen, ondanks het grotere tuutje. Het grotere tuutje voelt steviger en betrouwbaarder aan dan veel smalle tuutjes, en het belangrijkste is dat je jezelf er niet mee kunt prikken zoals met veel smalle PVC tuutjes.

Als je van plan bent om vaker dan een paar keer anale seks te gaan hebben, raad ik je aan om één keer in een goede anaal douche te investeren. Die kun je jarenlang comfortabel én veilig blijven gebruiken.

De budget optie: Vaginale douche van Teazers

anaaldouche

Ik weet het.. de naam klinkt verwarrend. Maar echt, dit is een douche voor de vagina én de anus. Lees de productbeschrijving even hier, dan zie je dat het een vaginale én anaaldouche is voor mannen én vrouwen.

Het ding is.. er bestaat zelfs geen verschil tussen vaginale en anale douches. Het principe is precies hetzelfde: een gevuld pompje met water en daarop een veilig tuutje dat je gemakkelijk kunt inbrengen.

Voor € 9,95 is dit de goedkoopste anaal douche op de markt. Een simpel en dun pvc tuutje dat je op en af kunt schroeven van het onderste gedeelte dat je vult met water.

Wil je niet zo veel geld uitgeven of ben je alleen van plan om anaal een of een paar keer uit te proberen en that’s it? Dan is deze vaginale+anale douche een prima product die ik iedere beginner aanbeveel om mee te beginnen.

Auteur

Hi, mijn naam is Nicolette! Ik ben toy tester en hou van een beetje pittigheid in de slaapkamer. Mijn doel met Veilig Genieten is om jouw seksleven ook lekker pittig te maken... maar we houden het veilig ;)